top of page
Search

Αγάπη Μαυρουδή – Agapi Mavroudi

Η Μαυρουδή Αγάπη γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα, της σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Με το εικαστικό της έργο, εκφράζει ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο, συνήθως μέσα από ένα προσωπικό του αγώνα, μία ομιλούσα κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει και περιβάλλεται, είτε βιώνει την επούλωση των πληγών του, είτε επαναπροσδιορίζει την θέση του μέσα στον χρόνο και στα κοινωνικά πλαίσια στα οποία είναι εγκλωβισμένος.

Η εικαστική της προσέγγιση, εκφράζεται κυρίως με ζωγραφική, εγκαταστάσεις μικρών ή μεγάλων διαστάσεων και φωτογραφία. Συμμετοχές της σε εκθέσεις είναι πολλαπλές σε όλη την Ελλάδα, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ, ενώ το 2015 παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση.


1

“το δέντρο / στρατόπεδο Παύλου Μελα”, εγκατάσταση / φωτογραφία.


2

“καρδιά”, λάδι σε μουσαμά


3

“η πληγή λάδι”, σε μουσαμά, 120 x 150 cm, 2015


4

“καρδιές”, μεικτή τεχνική, 2017


5

“ο όχλος λάδι”, σε μουσαμά, 2016


6

άτιτλο, λάδι σε μουσαμά, 2015


7

“εικόνες και σκέψεις πίσω απο το τζάμι”, μεικτή τεχνική, εγκατάσταση με ελαιογραφία, σχέδιο, ακουαρέλα, κείμενο και κατασκευή, 2015

bottom of page