top of page
Search

Ma(t)ita Colorata

Ma(t)ita Colorata. Οι εικόνες που φτιάχνει συνήθως σχετίζονται με τον φυτικό κόσμο, τον οικείο χώρο του σπιτιού – domestic environment, το σώμα και την καθημερινή πρακτική μέσα σε αυτό. Μέσα από αυτές τις αναπαραστάσεις, τα έργα της συχνά αποτελούν αφηγήσεις του σώματος και της φύσης μέσα στην καθημερινή τελειότητα/ατέλειά τους, και -ως απόλυτα φυσική συνέπεια των παραπάνω- θέλουν να αμφισβητούν την κανονικότητα.

Οι προσωπικές εργασίες της προκύπτουν από την ενασχόληση με μία θεματική, για μεγάλες περιόδους και χωρίς κατ’ ανάγκη προσδιορισμένο τέλος. Μία από αυτές είναι η σειρά εικονογραφημένων ημερών «ma(t)ita colorata, a casa» (2015 μέχρι σήμερα) και τα LOREAK: από την άνοιξη του 2016 αποτυπώνει με πενάκι σε χαρτί τα φυτά και λουλούδια που ζουν κοντά της. Η δομή, ανάπτυξη και αναντίρρητη ομορφιά των λουλουδιών την γοητεύει και της θυμίζει αυτή του ανθρώπινου σώματος που, κατ’ αναλογία και αυτό δεν μπορεί να υπόκειται σε κοινωνικούς κανόνες.

Επικοινωνεί σποραδικά το έργο της μέσα από μικρές αυτοεκδόσεις, καλλιτεχνικές συνεργασίες, δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε φεστιβάλ και εκθέσεις. Η Μαΐτα αποτελεί μέλος της ομάδας αρχιτεκτόνων Loopo Studio, με τον Βαγγέλη, τον Βασίλη και τον Μιχαήλ. Στο πλαίσιο της ομάδας, η προσωπική της έρευνα επικεντρώνεται στην εύρεση των κοινών τόπων ανάμεσα στον αρχιτεκτονικό και στον γραφιστικό σχεδιασμό όπου η σελίδα μπορεί να γίνει αντιληπτή σαν χώρος και το βιβλίο σαν αντικείμενο.

Instagram: @ma.t.ita_colorata


aphrodites i

Aphrodites i


aphrodites ii

Aphrodites ii


aphrodites iii

Aphrodites iii


flora - daisies

Flora – Daisies


flora - iris

Flora – Iris


flora - thyme

Flora – Thyme


flora - orange

Flora – Orange


2 silent story

2 Silent story


a casa

A casa


coco ou gabrielle

Coco ou Gabrielle


hacking jalouse

Hacking Jalouse

KODAK Digital Still Camera

Love-T

bottom of page